De historische stad Loulé met al zijn voorzieningen, winkels, restaurants, overdekte markt, historische gebouwen, ... is op 5 km verwijderd. Stranden en golfbanen liggen slechts op een klein eindje rijden en de luchthaven Faro is te bereiken via de nabijgelegen snelweg in circa 20 minuten.

Cassa do cerro (huis op de heuvel) is een recent gerenoveerde (2013) vrijstaande bungalow geschikt voor 8 personen. De woning is gelegen in een zeer rustige omgeving met panoramisch uitzicht op het platteland. De woning is voorzien van een privézwembad, ligbedden en parasols, buitendouche, overdekte bbq-ruimte met badkamer, verschillende terrassen, patio met buitensalon, 4 slaapkamers en 3 badkamers.

De woning is centraal gelegen zodanig dat je de volledige Algarve kunt verkennen. In het oosten (minder toeristen) hebben we de rustige brede zandstranden en de steden Tavira Olhao. In het westen hebben we de toeristische rotsstranden. Voor de liefhebbers van de stilte is het binnenland een absolute aanrader met verschillende bewegwijzerde wandelingen (wandelboek in de woning aanwezig).